Hei! Jeg sliter så j***** for tiden. Jeg hater rus! Jeg hater alt som har med avhengighet å gjøre. Jeg hater at jeg er så svak! Jeg har tidligere klart å kutte ut i lengre perioder på egenhånd, men jeg sprekker hver gang! Bare én joint går jo bra… Og så er det gjort igjen! Jeg vet det jo så godt at det ALDRI kommer til å bli bare én, så hvorfor gjør jeg det?! Når jeg er rusfri er jeg så lykkelig og har det så bra med meg selv og familien, så hvorfor utsetter jeg meg selv og andre for dette gang på gang?! Når jeg ruser meg blir jeg så deprimert, og jeg vet at jeg har det mye bedre uten, men det er en liten djevel inni meg som tydeligvis ønsker meg vondt… Noen gode råd? Hilsen fortvilet mor PS: Når det gjelder sønnen min, så blir ikke han utsatt for dette direkte, men han merker helt sikkert at mamma ikke har det helt bra… Samboeren min er det verre med, han ser meg på godt og vondt… 
Kvinne fra  Østfold

Så bra at du er klar over egen situasjon. Du har kommet langt når du selv innser at avhengighet kan være ditt problem. Det er veldig viktig med motivasjon og positiv tenking rundt det å være nykter. Det er kanskje også viktig for deg å tenke at det ikke er du som er svak. Når man har hatt et langvarig rusproblem, er det ikke svakhet å ruse seg, men det er faktisk det mest naturlige en person kan gjøre. Kanskje er det på tide å ta problemet ditt til noen som kan hjelpe. I en slik setting kan du finne bdre ut av hva som kjennetegner ditt mønster/bruk av rusmidler. Det er viktig å ikke klandre seg selv for disse handlingene. Det finnes i dag individuelle opplegg som ikke nødvendigvis krever innleggelser eller store forandringer i dagliglivet. Kanskje de endringene som skal til er mindre enn det du tror. Vi anbefaler deg å oppsøke lege, gjerne sammen med samboer for å fortelle historien din. Du, samboeren din og legen kan sammen finne et opplegg som kan hjelpe deg å få bedre kontroll og eventuell slutte. Hvis du ikke vil ha kontakt med det offentlige hjelpeapparatet, er det mulig å gå på NA-møter. Her  finner du en oversikt over møter i ditt fylke. Legger også ved hasjguiden, som kan være til hjelp både for deg og samboeren din. Ring oss gjerne for mer veiledning på 08588 (alle dager 11-19).

Legg igjen en kommentar