Gode argumenter mot hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! jeg har alltid vært i mot hasj, og alle andre stoffer, men jeg kom opp i en diskusjon med en som er for hasj. jeg klarte ikke å komme med noen gode argumenter for å ikke bruke hasj, og jeg vet at hvis jeg kommer opp i en sånn situasjon en gang til, kommer jeg sikkert til å røyke/ spise det bare for ikke virke så utrolig teit. det er en så ekkel følelse, for jeg drikker noen ganger, og jeg kjenner at det føles som at jeg har dobbeltmoral når jeg drikker, men er i mot hasj. hva er egentlig et godt argument for å ikke gjøre det? jeg har alltid vært så redd for de psykiske konsekvensene, men forskning viser jo at skadene man får av hasj er reversible. hva ville du brukt som argument, bortsett fra at det er ulovlig?
Jente, 16 år fra Oslo

Hasj og alkohol er begge rusmidler med virkninger og bivirkninger. Alkohol har nok en lengre og mer omfattende historie enn hasj. Av den grunn er alkoholens skadevirkning forsket mye mer på, og beskrevet mye mer enn hasjens skadevirkninger. Med dette utgangspunktet vil du være sikrere på hva som skjer når du drikker alkohol enn på hva som skjer når du røyker hasj. Hadde alkoholen kommet til Norge i dag så ville sansynligheten for et forbud også for alkohol vært stor. Du kan sjekke hva folkehelseinstituttet skriver om HASJ og ALKOHOL , og også sjekke denne siden for mer fakta .

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.