Energidrikke og shot

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Bekymret mamma.er energi drikker farlige.jenta mi er 15år.hun å vennene drikker noe som heter shot å bettery i stede for brus. på forhånd takk hilsen mamma. Kvinne 38 år ,fra Buskerud

Det har vært mye diskusjon rundt ulike energidrikker i Norge. Vi har en lovgivning som sier at 150 milligram koffein pr. liter drikke er max. I utlandet kan det være det dobbelte(red bull) og mer i andre varianter. Når du skriver at de drikker shot ,så er shot en vanlig betegnelse for en liten mengde drikke ca 44milliliter som ofte drikkes i ett(små drammeglass). Denne betegnelsen brukes i hovedsak i forbindelse med alkohol(sprit). Foreslår at du konfronterer datteren din med dette for å få i gang en dialog.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.