Jeg har et par spm angående såkalte "dopingtester" som det er så mye snakk om om dagen. På treningssentre skriver man jo ofte automatisk under på at det er ok at det kan dukke opp dopingtester på senteret osv. Er dette en urintest eller blodprøve? Det jeg lurer på er, sett bort ifra de anabole midlene som de helt klart er ute etter. Hva med andre typer rusmidler som hasj, kokain, amfetamin og extecy? Hvor lenge etter bruk vil disse midlene komme opp på en såkalt dopingtest? Kvinne 23 år,fra Oslo

Hei lover og regler er nøye beskrevet av antidoping Norge. Legger ved link til dopinglisten HER og til hvordan doping prøver blir tatt HER. Det taes både blod og urin prøve, dette fordi ulike stoff spores ulikt. Når det gjelder de vanligste narkotiske stoffer som også står på dopinglisten er ca tid for sporing i urin følgende: Hasj i uker, avhengig av mengde og hyppighet av inntak, opptil 12 uker. Kokain 1-2 dager, heroin 1-3 dager, amfetamin 2-4 dager, morfin ca 1 uke og ecstacy 2-4 dager. Anbefaler deg å kontakte Dopingtelefonen på 800 50 200 for mer informasjon.

Legg igjen en kommentar