Bekymret mor, sønn som bruker og selger hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei jeg er en bekymret mor som har en sønn på 20 år som bruker og selger hasj.Han jobber ikke og er ikke interesert i å gjøre det heller. Når ikke inn til han i det hele tatt,han bare prater meg etter munnen. At han bruker er ikke nytt for meg men at han selger fikk jeg vite idag. er helt fortvilet. Noen råd?
Kvinne 42 år fra Østfold

Hvis sønnen din bor hjemme kan du/dere sette noen krav til han som f. eks går på rusfrihet, at han må ta urinprøver så lenge han skal bo hjemme. Ruser han seg må han flytte. Dette kan kanskje hjelpe han til å innse egen situasjon. Viktig at du/dere som foreldre kjenner på hvor dere vil at grensene skal gå. Å få igang en dialog er ofte en utfordring, men ofte hensiktsmessig. Formidle din bekymring rundt bruk og salg, dette blir subjektive opplevelser som han ikke kan snakke deg etter munnen på. Ofte betyr foreldres holdninger og meninger til rusmiddel mer enn man kan lese ut ifra hva man ser på ungdommen sin livsstil der og da. Det kan ofte være godt å være klar over dette. Det å formidle at du/dere er her for han om han ønsker hjelp til å slutte med å ruse seg. Vet han konsekvensene rundt dette med salg? Har dere pratet noe om hvorfor han ruser seg, hvorfor han selger, hva han egentlig vil med livet, hvilke drømmer har han for fremtiden, har han noen planer, eller lever han bare i nuet? Har du eller kanskje han behov for å prate med noen er dere velkommen til å ringe oss.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.