Bekymret for alkoholvanene mine

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har i det siste blitt bekymret for alkohol vanene mine, men jeg vet ikke hvor vidt jeg egentlig har noe å bekymre meg over. Jeg har fått en uvane med å ta med et glass baileys nesten hver dag. Det er snakk om kanskje 2-3 dl. Jeg kan ikke si jeg føler jeg MÅ ha det, jeg synes bare det smaker godt, som den godteri-grisen jeg er. Etter jeg tok meg selv i å ta et glass hver dag så stoppa jeg. Flaska er tom, men jeg har annen alkohol i huset men føler ikke for å drikke av det. Ellers er alkohol konsumet mitt svært begrenset. Jeg er student, har ikke råd eller tid til å drikke her jeg studerer, ikke kjenner jeg noen å dra ut med heller, så det skjer kanskje en gang hvert halvår at jeg drikker. Hjemme om jul og sommer, pleier det å bli mer fyll, ganske enkelt fordi jeg ikke ser vennene mine ellers på året. Jeg har aldri drukket så mye at jeg har blitt dårlig, fått black-out eller noe sånt. Men jeg har noe alkoholisme i min familie, så jeg er litt ekstra redd. Har jeg noe å bekymre meg for? Kvinne 21 år

Velidig mange gode refleksjoner rundt alkoholbruk i ditt innlegg. Hvis du fortsetter å drikke Baileys hver dag, kan det nok hende at du etter hvert vil bli veldig vant til det. Da kan det jo bli et problem. Men du sier jo selv at da flaska var tom, så gikk du ikke løs på den andre alkoholen i huset. Og du stoppa deg selv da du følte det ble litt mye. Dette tyder på at du har kontroll. Du sier også at du aldri har drukket så mye at du har blitt dårlig, fått black-out eller noe sånt. Det tyder også på at du har kontroll. Med tanke på dette synes vi godt at du kan ta deg en fest når du er hjemme i jula, påska, sommeren og sånn. Det er ikke nødvendigvis noe galt i å kose seg med en god fest hvis man gjør det fordi man har ferie eller liknende. Det er stor forskjell på å drikke fordi man føler at man MÅ, og å drikke fordi man vil ha det litt moro og feste litt i ferien. Fortsett å tenke slik du gjør om ditt forhold til alkohol. Fortsett å være ærlig mot deg selv, og fortsett å tenke over: er alkohol noe jeg føler jeg MÅ ha? Hvis du begynner å føle det, da kan du se på det som en varsellampe som sier "nå bør jeg bremse."

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.