Avhengig kamerat?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Nå komer nokk dagens melding. jeg og en kompis har festett mye igjennom tidene og vi er har altid holdt oss sammen. Han røyker en del hasj noe som ikke er helt minn greie defor røyker jeg aldri. I ny og ne sniffer vi cocain når vi er ute på byen. Er altid jeg som kjøper stoffet siden jeg kjenner folk som sørger at vi får det ber om ikke noe annet crap. Jeg har aldri hvert avhengi av noen russtoffer og generelt aldri hatt noe behov for å ruse meg, men av og til så er det morsomt ta noen linjer for å fiffe opp ute livet litt. I de 3 siste ukene fram til nyttår har vi sniffet en del "extra" ganger og på nyttårsaften hadde jeg ikke lyst eller behov til å sniffe og gadd derfor ikke å kjøpe noe. Senere da jeg møtte kompisen minn på byen fortalte han at jeg ikke hadde kjøpt noe. Da begynte han å " frike ut" Nesten like før han gikk ned på kne får å få noe ble så slitsomt tilslutt at jeg måtte dra hjem Er dette tegn på avhengihet ? I så fall hvorfor har ikke jeg merket den samme avhengiheten og hvis kemeraten minn har blitt hekta hvordan hjelper jeg han ut ut igjen? Før det går galt galt . Mann 20 år fra Hordaland

Opplevelse av rus er individuelle og subjektive. Bivirkningene er forskjellig fra person til person. Også når vi snakker om avhengighet spiller individuelle faktorer som arvelighet ,sosial funksjon,tidligere erfaringer og fysisk betingede faktorer inn. Derfor kan det være at din kamerat har fått en avhengighet av bruken du beskriver. For å hjelpe ham kan det være greit å forklare det du har observert , og fortelle om dine bekymringer for ham og hva hans tilstand gjør med deg. Han må selv ønske å gjøre noe med dette, og at det kommer støtte og motivasjon fra deg kan være til hjelp. Å få en legetime kan være en bra start. Ring oss gjerne for mer veiledning. Legger ved faktaark fra folkehelseistituttet om avhengighet HER

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.