Jeg har en venninne som har en mann hun mistenker har et alkoholproblem. De har 2 små barn. Han kan drikke når han er alene og alene med barna. Er det alkohol i huset, drikker han det opp. Hun er selv avholds og veldig usikker på hva hun skal gjøre. Mitt spørsmål er hvordan skal hun gå frem ?
Kvinne 28 år, fra Akershus.

Din venninne må først å fremst formidle sin bekymring til sin mann. Og slik du beskriver det kan det være at barna ikke skal være alene med ham? Men det har jo litt med barnas alder å gjøre. Men omsorg for barn og overdreven rusbruk er ingen god kombinasjon. Barn reagerer lett negativt når foreldre endrer atferd og humør. Det er godt at hun har deg, og kan være åpen med andre om dette. Om venninnen din synes han har et problem ,så kan han han være av en annen oppfatning. Hun kan ta kontakt med Veiledningssenteret for pårørende tlf..22993490 eller ringe oss.

Legg igjen en kommentar