Amfetamin, jeg har aldri likt det, men så måtte jeg jo prøve det til slutt alikevel da.. åh så jævlig stoff har jeg ikke vært borti før. det begynte veldig bra, veldig deilig følelse, glad, ovenpå,deilig bare. men så gikk jo timene da, og jeg tok mer og mer, og glemte helt dette med mat .. det gikk 11-12 timer før jeg klarte å spise noe, og da litt druer. er amfetamin sånn? dagen etter føler jeg meg utrolig svak og slapp i kroppen. kvalm også. gidder du foresten skrive litt om hva som kan skje etter kun en gangs bruk av amf? hvis det er noe da 
Kvinne, 17 fra Oslo

For å svare deg direkte på spørsmålet ditt: ja, amfetamin er sånn. Det er ikke uvanlig å føle seg ovenpå og slik du beskriver i de første timene av rusen. Etter at det er gått noen timer, blir følelsen en annen. Dette gjelder ikke minst når du tar mer og mer. Det er lett å glemme å drikke vann, og det er vanskelig å få i seg mat. Dette er helt naturlige reaksjoner. Det vil alltid komme en slik "nedtur." Hvor omfattende og langvarig den blir, avhenger av hvor mye du har tatt, og hvor lenge du har tatt det. Stoffets "kvalitet" spiller også inn.

Det som er viktig når du føler deg slik, er å få i deg vann og næringsrik mat. I visse tilfeller kan enkeltinntak av amfetamin føre til psykotiske tilstander – dvs. at den personen som har tatt det f.eks. opplever forfølgelsesvanvidd eller på annen måte ting som ikke er virkelige. I ekstreme tilfeller kan enkeltinntak også føre til hjertestans, men dette skjer ikke ofte og er et resultat av genetiske disposisjoner.

Folkehelseinstituttet har bra infirmasjon om amfetamin og andre rusmidler.

Legg igjen en kommentar