Totalt noia av hasj

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg røyket hasj i helgen. hørt man får bra føelse av det, alt gikk saktere og plutselig stoppet alt. alt i rommet frøys, akkurat som jeg døde og gikk rundt i et ny verden. Klarte ikke å snakke. Totalt noia. etter noen minutter begynte ting å løsne. Alt som skjedde ballet på seg hele tiden. Ting gikk i bilder. og hørte kanskje hvert 2. sekund. merket ingenting. Helt forferdelig, som om hele livet ble stoppet. Hvorfor er bivirkningene slik? Aldri vært borti noen andre som har hatt det slikt. 
Mann, 18 fra Oslo

Hasj er et dempende og hallusinogent stoff, som nettopp kan forårsake det du har beskrevet. Hallusinogent stoff betyr at stoffet forårsaker forstyrrelser i sanseopplevelsene som hørsel, syn etc. Det er THC som er hovedvirkestoffet i hasjen. Hvordan man reagerer på hasj kommer bl.a. an på egen psyke, hvor sterk hasjen er, type hasj og omgivelsene man er i.

Noen ganger kan man få ganske sterke angstreaksjoner av hasj – såkalt "noia" – som du har opplevd. Slike opplevelser er ikke farlige i seg selv, men svært ubehagelige. Hvorfor du opplevde det akkurat slik du gjorde kan man ikke svare eksakt på. Noen får slike reaksjoner, andre ikke. Hvis du ikke føler deg bedre raskt, kontkat lege eller psykolog og fortell om problemet.

Legger ved en link til Folkehelseinstituttet sine sider om cannabis.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.