Stemmer det at pupilene kan bli små av en spes. ecstasy? 
Kvinne, 47 fra Hedemark

Ecstacy er et sentralstimulerende og hallusinogent rusmiddel. Pupillene vil normalt sett bli større, ikke mindre, ved bruk av ecstasy. Nå er det imidlertid alltid usikkert hva de enkelte pillene egentlig inneholder. Det kan f.eks. i noen tilfeller være opiater i ecstacy (og opiater gjør pupillene mindre.)En må også ta høyde for eventuellt bruk av andre midler – som kan ha effekt på pupiller – sammen med ecstasy. Det er også store variasjoner på hvordan pupiller reagerer hos den enkelte. Derfor kan det være mer hensiktsmessig å sjekke oppførsel til personen om en skal finne ut om han/hun ruser seg.

Dette ble ikke noe ja eller nei svar. Men generelt er det slik at alle sentralstimulerende rusmidler – inkludert ecstacy – gjør pupillene større. Legger ved link om ECSTASY hvor du kan lese mer om symptomer og virkninger.

Legg igjen en kommentar