Mor som drikker

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei.. Jeg lurer på en ting, jeg har en mor som kan drikke en hel flaske med 50cl Vikingfjord. Det er som regel altid de flaskene jeg kan finne rundt om i huset.. Det er ikke altid hun drikker men det er som regel ca 3 flasker i mnd.. Når jeg konfronterer henne med det ender vi opp i en stor krangel hvor hun sier at hun ikke har ett problem og hun snur hele samtalen til så det høres ut som om det er min feil alt sammen… hun har hatt ett problem med narkotika før, men det var før jeg ble født.. Så det jeg lurer på er om henne kan ha byttet ut en avhengighet til en annen, og at hun virkelig kan ha ett alkehol problem?? og i så fall hva kan jeg få gjort for at hun skal forstå hvor hardt dette går innpå meg og om jeg kan få gjort noe for at hun forstår hun må slutte med dette…
Mvh

Kvinne, 20 fra Oslo Det kan ofte være vanskelig å hjelpe noen som ikke vil hjelpes. Du viser både mot og vilje når du handler slik du gjør. Uansett hva slags behandling din mor trenger, må hun først få en henvisning fra en lege. Derfor er første skritt å motivere henne til å kontakte sin fastlege om problemet. Om dette er nytteløst, kan det hende at du blir nødt til å forsone deg med at din mor ikke er mottakelig for hjelp for øyeblikket. Til syvende og sist er det faktisk hun som må ta ansvaret for sitt eget liv. Om moren din har kontakt med psykiatrien eller helseomsorgen, har du som pårørende imidlertid mulighet til å informere dem om det du vet i forhold til din mors alkoholbruk.

Om du ønsker hjelp og støtte til deg selv og din mor, kan vi anbefale Al-Anon, som har som formål å hjelpe familie og venner av alkoholikere. Veiledningssenteret for pårørende til rusmisbrukere er et annet tiltak vi kan anbefale. De tilbyr faglig veiledning, støtte og oppfølging av pårørende. Både Al-anon og Veiledningssenteret tilbyr veileding per telefon i tillegg til møter med pårørende. Du kan også ringe en egen telefon for barn av rusmisbrukere. Nummeret dir er 800 87 944. Du er selvfølgelig også velkommen til å ringe oss i RUStelefonen (08588), for en samtale om dette problemet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.