Jeg går på skole og leser 70-80 timer i uken i eksamensperioden. På slutten av dagene sliter jeg litt med å konsentrere meg. Noen av de jeg studerer med tar piller for å kunne lese mer, blant annet donepezil, ritalin og modiodal… Hvordan er virkningene av disse pillene i forhold til konsentrasjon, energi og hukkomelse? Er det alvorlige, hyppige bivirkninger? Mann 22 år, fra Hordaland.

Om de pillene du nevner virker positivt på konstentrasjonen på friske personer er høyst usikkert. Det har vært skrevet om dette i media i den senere tid. Noen forskere mener at medisiner brukt for ADHD kan bedre konsentrasjonen. Det er alikevel ikke slik at dette er bekreftet. Alle medisinene du nevner har bivirkninger .Anbefaler deg å slå opp i www.felleskatalogen.no og søke på de ulike legemidlene du nevner. Her vil du se hva de egentlig er ment for og bivirkninger de kan gi. Det er viktig å vite at der finnes helt naturlige kost og livsstils tiltak som gir samme effekt , uten de bivirkningene som medikamenter gir.

Legg igjen en kommentar