Kan foreldre tvinge meg til å ta urinprøve?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

hei, jeg lurer på om foreldrene mine kan tvinge meg til å teste meg for hasj ? jeg skal testes om 2-3 dager og det er 2 dager siden jeg røkte.. finns det noe man kan gjøre for at det ikke skal vises på prøven?
Jente, 16 fra Nordland

De kan på en måte ikke tvinge deg, på en annen side kan de. I og med at du er 16 år å ikke myndig, og sikkert bor i samme hus som deg, kan de egentlig tvinge deg. Samtidig kan de ikke fysisk tvinge deg til å gjøre det. Juridisk sett kan de ikke tvinge deg fysisk, men i alle hjem er det regler som bestemmes og konsekvenser som må taes hvis ikke man følger dem. Hvis du nekter kan jo foreldrene dine si at det er et bevis i seg selv for at du har rust deg. Vet ikke om du har hørt det? Hasj sitter i urinen i ca en uke hvis en bare har røyka en joint, har man røyket over lang tid kan THC, som er virkestoffet i hasj, påvises opptil 8 – 12 uker i urinen. Det finnes ingenting du kan gjøre for at det ikke skal vise positivt på urinprøve. Hasj lagrer seg i fettvevet i kroppen, noe som gjør at det tar lang tid før deg kommer ut av kroppen.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.