jeg har et par myter som det kunne vert greit å får bekreftet/avkreftet, er det mulig å røyke fluesopp? også har jeg hørt at det er mulig og røyke potet skall?
Gutt, 14 fra Rogaland.

Det er mulig å røyke fluesopp. Dette anbefales ikke . Botanisk  museum , universitetet i Oslo skriver dette om fluesopp:Inneholder giftene ibotensyre, muskimol, muskazon og muskarin (i lav konsentrasjon). Normalt kommer giftvirkningen etter 20-30 minutter (kort latenstid). Hovedgiftene gir kraftige virkninger i sentralnervesystemet (hallusinasjoner, motorisk uro etterfulgt av lammende fornemmelser i muskulaturen, svimmelhet, øresus, bevissthetstap osv.). Med i forgiftningsbildet er også kraftige magesmerter, brekninger, munntørrhet, nedsatt svettesekresjon, hurtig hjerteaksjon, mm. Forholdsregler: Medisinsk kull, eventuelt fremprovoserte brekninger. Potetskall kan nok røykes ,men gir ingen rus.

Legg igjen en kommentar