Jeg kaster opp i søvne når jeg drikker alkohol.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg sliter med at jeg kaster opp i søvne når jeg drikker alkohol. Selvsagt ikke hver eneste gang, men det skjer selv om jeg drikker 7 halvlitere eller 14 halvlitere. Det som skjer er at jeg kommer hjem, drikker vann og føler meg helt fin. Så sovner jeg, 5-10 minutter etterpå så kan jeg "komme" til meg selv og se at jeg har kastet opp på gulvet. Dette begynner å bli en belastning, nå som jeg har fått et barn er ikke dette noe jeg vil holde på med. Han er for liten til å skjønne dette pr i dag, men jeg vil ikke holde på med dette når han blir eldre og forstår hva som skjer. Dette problemet har jeg hatt siden jeg var 18 år, og har skjedd noen ganger hvert år siden da. Jeg er ikke mye ute på byen lenger, kanskje 7- 8 ganger i løpet av et år. Jeg skjønner ikke hvorfor dette skjer? Etter at jeg fikk familie så drikker jeg mye mindre enn jeg gjorde tidligere, jeg er mer edru enn mine kamerater, passer på å ikke drikke rett før jeg skal gå hjem, drikker vann når jeg kommer hjem….Uansett så skjer dette av og til. Det er så frustrerende og er i ferd med å ødelegge gleden med å gå ut med kamerater. Har dere noen tips til meg? 
Mann, 31 fra Oslo

Det er ikke uvanelig at man kaster opp ved inntak av alkohol. Det varierer mye fra person til person hvor mye en tåler av alkohol, og hvordan man reagerer. Du har sannsynligvis en lav toleranse for alkohol, og kaster derfor opp lettere enn andre. Faktorer som å legge seg på oppadgående rus, sterke eller sukkerholdige former for alkohol, for stort inntak, er medvirkende årsaker til hvordan man reagerer. Derfor viktig at man tar forhåndsregler i forhold til dette. Inntak av drikke og mat før, under og etter alkoholinntak kan også være til hjelp.

Du kan også oppsøke lege for å eventuelt utelukke andre årsaker til at du kaster opp.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.