Hei jeg har en far som drikker for mye. Har vært kontakt med dere og barnevernet uten hjelp. Jeg fikk tips av en venn om gå gi han strømbehandling. Jeg har ikke lyst til å bli fengslet og dermed lurer jeg på om jeg kan få koblet inn politiet 
Mann, Oslo

Hei. Du sier lite om situasjonen i livet ditt utenom at faren din drikker, men skjønner at det er det som er hovedproblemet. Hvis du er under 18 år vil vi anbefale deg at du kontakter barnevernet igjen og forteller dem om situasjonen du er i, hvordan din far er, hvordan du opplever problemet og hvordan det er for deg å bo sammen med far hvis du gjør det. Heller det enn at du kontakter politiet, hvis ikke du føler deg truet på noen som helst måte da. Kontakt barnevernet i bydelen din og be om en time. Du kan også kontakte noe som heter utekontakten i den bydelen du hører til, eller uteseksjonen sentralt i Oslo, de kan hjelpe til med å kontakte barnevernet, eller være til hjelp på andre måter. Tlfnr til Uteseksjonen er 913 03 913, eller du kan gå inn på nettsidene deres her.

Et annet sted du kan kontakte er noe som heter Robust, det er en del av Kirkens bymisjon, de holder til på Grønland i Oslo. Hvis du har problemer med å bo hjemme på grunn av forholdene finnes det ulike botilbud i byen. Et sted er Marita Bo (tlf. 22 04 54 00 / 970 90 322) som holder til på Sagene. Det er et rusfritt bokollektiv for unge fra 16 -23 som av ulike grunner ikke kan bo hjemme, men som selv ikke har et rusproblem.

Har du behov for noen å prate med ang. din situasjon, og du ønsker å være anonym, kan du enten ringe oss på 08588, eller til en telefon som Blå kors har tlf. 800 87 944, eller veiledningssenteret på nr 22 99 34 90.

Legg igjen en kommentar