Hvordan kan jeg hjelpe en venn med å slutte med hasj?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

hei! Jeg har en venn som er hasjmisbruker. han er 20 år gammel, og begynte å røyke for noen måneder siden. han har vanskeligheter med å åpne seg, og da er det vanskelig å helpe han å forstå hvorfor han røyker. hvordan kan jeg hjelpe han å slutte?
Kvinne, 18 fra Nordland

Så fint at du bryr deg. Det beste er nok å prøve å prate med han, spørre han hvorfor han røyker, hva som er bra med det, om det er noe han ikke synes er bra med det. Hvis det er noe du merker på han som er anderledes enn sånn som han var før, kan du jo fortelle han det. Du kan jo også fortelle han hvorfor du er bekymra. Jeg legger ved en link til en nettside der det står en del faktainformasjon om hasj her, og en link til en side som heter Droginfo her. Der kan du, eller dere sammen kan logge dere inn og lese om hasjens ulike faser etc.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.