Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Har vært sprøytenarkoman siden jeg var 13 år.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har vært sprøyte narkoman og brukt amfetamin siden jeg var 13 år gammel..Jeg har hatt et halvt år og et år helt nykter.Nå har jeg vært på siden mai med sprøyter hver dag.. Har i dag greid å være fri i 16 dager med 15 mg.sobril 3.ganger daglig. Har søkt meg inn på valdresklinikken og har fått plass der innen januar er over.Nå håper jeg det blir dekt gjennom kommunen.Nå lurer jeg på hvor lenge jeg skal ta sobril og hvor mange..Når går abstinensene over og hvor lenge sitter dette i kroppen.Går ting kjappere ut om jeg svømmer og tar badstu.Jeg trenger virkelig å snakke med en person som kan svare meg på dette.  Kvinne 26 år fra Vestfold

Du sier du trenger noen å prate med om dette, du er velkommen til å ringe oss her på RUStelefonen, 08588, hver dag mellom 11.00 – 19.00. Når det gjelder nedtrapping på Sobril er dette noe som er best å gjøre i samarbeid med lege, men er dette noe du kommer til å gjøre på egen hånd er en mest mulig jevn nedtrapping det beste. Hvordan man opplever abstinensene er veldig forskjellig fra person til person, men de kan være langvarige. Sobril er et medikament mot angst, uro og spenninger og tas sammen med andre medikament i forbindelse med depresjon ofte. Når man slutter med et misbruk på denne type medikament kan opplevelsene som medikamentet er ment å dempe, bli forsterket. Det vil altså si at du kan få opplevelser som angst, uro og spenninger, i tillegg til kramper, søvnproblem, nedsatt stemningsleie og svettetokter. Får man ikke sovet kan man også utvikle psykose. Som sagt er det individuelt i hvor stor grad man opplever disse abstinensene, med det kan være viktig å være klar over at dette er noe man kan oppleve, men som går over. Abstinensene kan vare alt fra noen få uker til flere uker. Dette er også veldig individuelt. De verste abstinensene kommer etter et par dager, og av og til etter en ukes tid. Etter man har sluttet å ta Sobril, vil det vise positivt på urinprøve i ca. en uke.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.