Jeg har en sønn på 25 år, som av og på har ruset seg på nesten alt, i 10 år. Nå har han også brukt heroin (sprøyter) en stund, men påstår at han enkelt kan slutte.Trodde at hadde man først gjort det, var det umulig og slutte uten hjelp. Blir jeg lurt?
Fra Hedemark

Det er desverre slik at statistisk sett er det få med så lang rusbruk som klarer å slutte uten assistanse. Heroin er regnet som en av de mest avhengighetsskapende stoffer. Intravenøst inntak gjør også stoffene mer avhengighetsskapende. Disse tingene gjør det ikke enklere for ham. I hans verden kan det være han mener å kunne klare å slutte, men svaret på dette for han først når han forsøker å slutte. Det vil også være slik at jo lenger han fortsetter jo vanskeliger kan det være. Motivasjon for å slutte er også helt avgjørende om han skal lykkes. Les mer om heroin her hvis du er interessert.

Legg igjen en kommentar