Tannlegenarkose, Temgesic og Imovane

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei..Jeg skal til tannlegen og får full narkose.Er i rehabilitering og går derfor på jevnlige urinprøver…Hvor lenge sitter dette?Og hva slår det ut på?Er nødt å vite dette ellers så mister jeg plassen på rehab. Hvor lenge sitter temgestick?og imovane?: Kvinne 29 fra Vest-Agder

Både Temgesic (der virkestoffet er buprenorfin) og Imovane (som er er et benzodiasepin) sitter i urinen i ca en uke. Hvis du er i rehabilitering bør du bestille time i samarbeid med de ansatte der, slik at de vet at du skal ha narkose i forbindelse med tannbehandling. Da bør du få til en avtale med de med tanke på urinprøvetakingen. Når det gjelder narkose kan du få ulike "narkose tilbud" hos en tannlegen. Normalt er det opiater og sterke sovemedisiner som er en del av narkosen. Forteller du at du er i rusbehandling finnes det type narkoser som ikke er så sterke medisinsk, men som har like god effekt bedøvelsesmessig. Opiater sitter i fra 2 – 4 dager i urin ca. og er de andre medikamentene i narkosen et B-preparat kan det sitte i urinen opptil en uke.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.