Hei. Jeg vil gjerne ha noen tips om hvordan jeg skal gå frem for å fortelle min datter på 5 om pappan`s alkoholproblem. Hun nøyer seg ikke lenger med at han er syk, og at det er derfor hun ikke kan reise til han i perioder. Er det vanskelig å svare på her, er det kanskje noen andre jeg kan henvende meg til? 
Kvinne, 29 fra Akershus

Din datter er jo ikke så gammel, så vi vil nok anbefale deg å holde på det at han er syk ei stund til. Det spørs om en 5-åring vil forstå innholdet i begrepet alkohol/alkoholproblem/rus/avhengighet. Det er bedre å beskytte henne mot dette, og syk er et begrep som de forstår tidlig. Rådfør deg gjerne med Veiledningssenteret for pårørende til rusmisbrukerere, telefon 22993490 (man-fre 9-15). Det kan også være lurt å konferere med barnevernstjenesten eller et familievernkontor i kommunen der du bor. Helsestasjonen kan også være et sted du kan ta opp dette temaet.

Legg igjen en kommentar