Jeg har en sønn på 18 år som jeg mistenker røyker hasj. Har funnet brusflasker med hull nederst, sølvpapir rundt hullet og tydelig sot merke. Røyk. Har konfontrert han med dette, men han blånekter!! Fikk i sommer tatt 2 urin prøver som var negative. Prøver og få han til å ta nye tester, men nå er det helt uaktuelt! Vil ikke. Han jobber og det går stort sett greit. Hva gjør jeg når han nekter slik han gjør og ikke vil ta tester? Føler meg helt maktesløs. Hilsen bekymret mor.  Kvinne 46 år fra Akershus

Skjønner du føler deg fortvilet som mor. Det beste vi kan råde deg til er å prate med han, prøve å få til en dialog. F.eks. om hvorfor du ønsker å ta denne urinprøven, eller hvorfor du er bekymret for at han ev. røyker, din bekymring rundt dette. Kanskje det kan være en ide å spørre om han synes det er rart at du reagerer som du gjør, og hva han ev. ville gjort viss han var i dine sko. Det er ikke alltid et problem løser seg med å ta en urinprøve, vil han ikke ta er det vanskelig å tvinge han. Kanskje ikke det er det beste heller alltid. Gjennom å prate om det og konfrontere mistanke viser du han at du ikke er naiv og klar over situasjonen, viss han ikke vil ta en test kan du jo si at det er det samme som en positiv prøve. Ønsker du å prate med noen om dette er du velkommen til å ringe oss på tlf. 08588.

Legg igjen en kommentar