Kriminelle mindreårige

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvordan blir kriminelle mindreårige behandlet idag? Blir de sendt i fengsel? Må de til psykolog? Må de bo hos barnevernet ol? Fint hvis jeg kunne fått vite litt om hvordan dette fungerer og litt om hva som skal skje i fremtiden. Bra og være et steg forran. Gutt 16 år .fra Akershus

Fram til du er 15 år kan du ikke straffes med fengsel. Dette betyr ikke at det ikke blir satt i gang tiltak i forhold til hva du har gjort. Barnevernet kan kobles inn , du kan plasseres i barnevernsinstitusjon eller i fosterhjem.Psykiatrisk behandling er et alternativ, visst det vurderes behov for dette. Konfliktråd kan være aktuellt , for å gjør opp for det du har gjort galt. Legger ved 2 linker til svar som kan være til hjelp. LINK(ung.no) og LINK(Regjeringen)

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.