Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Kamerater og rusmisbruk

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Har ett problem ang. kamerater og rusmisbruk. Jeg selv har svært klare retningslinjer rundt akkurat det, og holder meg unna, men 2 – hvis ikke flere – av mine beste venner har ikke den viljestyrken. Ved flere anledninger har jeg sett de to bruke det, ett hvitt stoff, usikker på type ( Muligens kokain ? ),og også tilbydt meg å prøve det. Det startet med at de testet det en gang, men det siste halvåret har jeg inntrykk av at bruken har blitt hyppigere og hyppigere. Senest i går kveld/natt benyttet de to det på ett toalett på ett utested, og tilbydde meg ei stripe også. Jeg ble forbanna, gikk ut og gjorde noe muligens dumt, eller illojalt, og tipset politiet om de, men vil jo ikke akkurat peke de ut for politiet, de er tross alt mine beste venner, så politiet fikk ikke tak i de. Jeg føler meg så utrolig hjelpesløs i denne situasjonen, og vil virkelig ikke de skal ødelegge livet sitt på denne måten. Hvordan kan jeg hjelpe de? Hva kan jeg gjøre? Mann 19 år ,fra Buskerud.

Kameratene dine er heldig som har deg. At du meldte fra til politiet er en normal handling når en er redd for noen en bryr seg om. Politiet har da også i dag flere oppgaver enn bare å straffe. Mange steder tilbyr de oppfølging og hjelp i forhold til stoff og avhengighet. Stoffet som du beskriver, kan som du selv er inne på, være kokain. Dette er veldig vanedannende. Legger ved fakta om dette HER. Om du fremdeles ønsker å hjelpe kameratene dine , vil det viktigste være å fortelle dem hva deres rusbruk gjør med deg, hvordan du føler dette og hvor hjelpeløs du føler deg. Forsøk å vær like åpen med dem som du er i spørsmålet ditt her. Les mer om kokain. Kunnskap om stoffet styrker standpunkt. Du kan foreslå aktiviteter og gjør avtaler som utelukker rus. Gjerne i god tid i forveien. Ring oss gjerne.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Velkommen til RUSinfo!

Tirsdag 25. juni holder tjenesten stengt!