Har jeg et alkoholproblem?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Klokka er 6 om morgenen og jeg har drukket hele natten. Er jeg da en alkoholiker, eller er har jeg bare et alkoholproblem? Det er heller ikke til å legge skjul på, at hadde jeg hatt både amfetamin og kokain hadde jeg tatt en liner tvert og jeg tok noe igår. Da er jeg litt opptatt av den allmenne oppfatningen og retorikken som vil bli benyttet omkring min person egentlig… Jeg er fullt oppmerksom på hva jeg har gjort med meg selv, men utad har jeg naturligvis opprettholdt en fin profil. Men hva er jeg? Og hva bør jeg gjøre? Uten altfor mye anstrengelser? Jeg har det jo egentlig helt greit her jeg sitter og livet går tross alt, helt greit… Mann , 28 fra Telemark .

Så bra du tenker igjennom og stiller spørsmål til deg selv ang. ditt forhold til alkohol, og ev. de andre rusmidlene. Ut ifra det du skriver er det vanskelig å si noe om du har et alkoholproblem eller er alkoholiker. Grunnen til det er at du bare sier noe om denne ene hendelsen. Er man avhengig av et stoff, eller alkohol, opplever man ofte at man har mistet kontrollen over bruken av det. Det er ikke lenger en selv som har kontrollen på rusmiddelet, men rusmiddelet som har kontrollen over en selv og ens livssituasjon. Helsedirektoratet har en side på nettet der det står skrevet om avhengighet, du kan gå inn her hvis du ønsker å lese mer om dette. Opplever du selv at alkohol har et for stort fokus i livet ditt, at du drikker for mye hver gang du drikker, at andre reagerer på alkoholinntaket ditt, at mye tid og penger går med i alkohol eller at du har behov for å skjule når og hvor mye du drikker kan det være et tegn på at du har et alkoholproblem. Du spør om hva du bør gjøre uten for store anstrengelser, det er det også litt vanskelig å svare på ut i fra det du forteller. En ting kan være å prøve å sette grenser for seg selv, for å finne ut hvor stort rus/alkohol problem du ev. har. Et tips kan være å la være å drikke en periode for å se hvordan du reagerer på det, en annen ting kan være å gå inn på Ung.no sine sider og ta en «test deg selv» for å måle ditt eget inntak. Hvis du ønsker å prate med noen om hvor du er i livet i forhold til alkohol vaner etc., kan du veldig gjerne ringe oss på 08588. Ønsker du å lese mer om alkohol kan du klikke deg inn her.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.