En mor som har alkoholproblem og store depresjoner

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei! Jeg har en mor (49 år) som er alkoholiker og har store depresjoner. Hun har mange gode dager, men likeså mange dårlige dager – spesielt når hun er alene (hvilket er ganske ofte). Hun er stort sett alene, da hun er skilt og ingen av barna bor igjen i huset. Hun er nå klar for å motta hjelp i en eller annen form (via psykiatrisk poliklinikk etc.) men jeg mener at hun først og fremst trenger hjelp til å bli kvitt eller i større grad kunne kontrollere eget alkoholbruk. I dag kombinerer hun disse med masse tabletter av ulike slag (antideprisiva, sovetabletter etc.) som legen har skrevet ut. Hva bør jeg gjøre? Jeg synes hun bør inn på en form for avrusningsklinikk, der de også har kunnskaper om depresjoner og kan håndtere personer med redusert sosial kompetanse. Har dere noen anbefaling å gi? Det er ikke aktuelt med rådyre private klinikker, men håper det finnes et rimelig og greit tilbud, enten i offentlig eller privat regi. Takker på forhånd.. Mann 20 år fra Oslo

Det er ikke lett å ha en mor som sliter både med alkohol og psykiske problem. Hun er heldig som har deg. Det er bra hun har kommet til det stadiet at hun ihvertfall ser at hun trenger hjelp til noe. Det finnes noe som heter ruspoliklinikker, RUPO, der de både jobber med rusproblematikk og psykiske problem. Du kan gå inn på noe som heter Fritt sykehusvalg, her kan du klikke deg frem til ulike polikliniske behandlingssteder, avrusinger og andre døgnbehandlingstilbud (Oslo hører til helse sør/øst). Du kan også ringe dit på tlf. 800 41 004 (åpent hverdager fra 08.00 – 15.00) Hvis din mor er inneforstått med at hun har et alkoholproblem, kan AA (anonyme alkoholikere) være et bra sted å henvende seg. De har gruppemøter ukentlig. tlf. dit er 911 77 770 du kan også klikke deg inn her for å lese mer om det. I forhold til hvor din mor er i livet sitt, så kan du kanskje oppmuntre henne til å prate med legen sin om sitt alkoholbruk, og kombinasjonen med piller. Fortell henne gjerne hvorfor du ønsker at hun skal ta tak i sitt alkoholproblem også, din opplevelse av situasjonen. Har du behov for å prate med noen i forhold til dette må du gjerne ta en tlf til oss, tlf. 08588. Det er også et sted som heter veiledningssenteret for pårørende som holder til i Oslo, tlf dit er 22 99 34 90 (åpent hverdager fra 09.00 – 15.00)

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.