Hei, jeg har en kjæreste som har vokst opp i ett dårlig hjem. Begge hennes foreldre er alkoholikere og rusmissbrukere, og hennes søster er narkoman… Jeg har for tiden ikke mulighet til å snakke med henne om det og hun mener jeg har vært dårlig til å lytte til ting hun har fortalt.. Hun ringte selv barneværnet og fikk seg og lillebroren sin på fosterhjem.. Det jeg lurer på er hva er det jeg kan gjøre for henne for å vise hvor mye jeg bryr meg om henne? Hun har nå bedt om pause i forholdet pga ho ikke følte at jeg brydde meg om henne… Jeg elsker henne over alt mellom himmel og hav, men vet ikke hvordan jeg kan få vist det til henne… Håper på svar. Mann, 21 år fra Hordaland

Det kan være at kjæresten din trenger psykologbehandling for å få bearbeidet hendelser i oppveksten. Det kan også være at hun har vanskeligheter med å stole helt på folk, på grunn av de forholdene hun har vokst opp under.Du skriver ikke hvor gammel hun er, eller om hun fremdeles bor i forsterhjem ? Bor hun fremdelses i fosterhjem, har hun mulighet til å få hjelp via barneverntjenesten. Du kan være en støtte og kjæreste for henne, men ikke terapeut. Vis henne, ved f.eks. alltid å holde avtaler ol., at du er til å stole på. Hun trenger kanskje litt tid til å bygge opp tillitsforhold både til deg og andre. Kjæresten din kan også ringe Blåkors sin "Trygg" telefon på 80087944, som er en telefontjeneste for barn av misbrukere.

Legg igjen en kommentar