Hei, jeg lurer på om du kan fortelle meg om det er noen dokumenterte kroniske virkninger på hjernen ved bruk av Cannabis. jeg vet man blir sløv og alt dette her, men vil jeg være preget med sløvhet resten av livet hvis jeg ikke slutter med røykingen snart? eller vil dette gi seg så snart jeg stopper røykingen? Jeg har siste året hatt et forbruk på ca 3 joints om dagen. nå røyker jeg i snitt en joint i uken. (noen uker røyker jeg mange, mens andre uker har jeg vært hasj fri). På forhånd takk. Mann, 22 fra Akershus

Cannabis har en dempende, sløvende effekt, som du skriver, og omfattende bruk over tid kan gi vedvarende sløvhetstilstander. Langvarig bruk øker risikoen for akutte angst- og depresjonsreaksjoner, kan utløse psykoser hos disponerte individer og kan vanskeliggjøre behandlingen av sinnslidelser som schizofreni og depresjonstilstander. Det er likevel ikke påvist at bruk av cannabis fører til livsvarige hjerneskader, men det kan gi langvarig reduksjon av intellektuelle funksjoner. Og hjernen starter "tilfriskning" så snart du slutter å bruke stoffet.

Legg igjen en kommentar