Mor som drikker litt for mye

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg er ei jente som er veldig glad i moren sin. Det er bare et problem, hun drikker for mye! Det startet da hun mistet noen hun var veldig glad i. Hun klarte ikke sorgen og startet å drikke. Nå drikker hun som oftest når hun er lei seg for noe, så jeg prøver så godt jeg kan å gjøre henne glad. Hun sier at hun har fått hjelp til dette av en sykolog, men at det ikke virket. I tilleg har hun helseproblemer, så hun går og har det vondt. Jeg, og kansje min far, jeg hvet ikke, er de eneste som hvet om dette. Alle andre tror at det er at hun er overtrett, det er det hun har sagt. Men jeg lukter alkoholen og den gjør meg kvalm hver gang, så jeg er og forblir avholdspredikant. Men min far griper ikke tak i dette, han hvet sikkert ikke hva han skal gjøre. Og mitt problem er at jeg heller ikke hvet hva jeg skal gjøre. Jeg har prøvd å samle info, men bestemte meg nå for å sende et direkte spørsmål: Hva kan jeg som er 15 år gammel gjøre med dette? Helst på en diskre måte. Hilsen en jente som er veldig bekymret for moren sin. Kvinne, 15 år fra Oslo

Det er mange barn som har det som deg, det er ingen god situasjon å være i, og det er heller ikke lett å endre på foreldres vaner og uvaner. Du skriver at du gjør alt for å gjøre moren din glad, og det er jo fint. Men det er jo ikke riktig at barn hele tiden skal sørge for at foreldre ikke blir lei seg, i håp om at mor eller far ikke skal drikke (Mor i ditt tilfelle). Finnes det noen voksne i familien, eller andre som du kan snakke med? Dersom din far trenger noen å snakke med om dette for råd og veiledning, kan han ringe til oss (08588), og det kan selvsagt du også gjøre. Akkurat nå pågår det en aksjon drevet av BlåKors, og de har en telefon for barn av misbrukere: 80087944. Denne telefonen er åpen mellom kl 14 og 20.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.