Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Kan jeg hjelpe venner som røyker hasj?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, Jeg har endel kamerater som har startet å røyke hasj. De startet i sommerferien, og jeg konfronterte dem, og de lovet at du skulle slutte. Det har de dessverre ikke gjort. De har faktisk bare fortsatt, og nå røyker de bare oftere og oftere. Jeg lurer på hvordan jeg kan hjelpe dem. Jeg vil ikke se tilbake på ungdomstiden og vite at jeg kunne ha hjulpet dem, men ikke turte å si ifra til noen. Jeg har ikke lyst til å se på mens vennene min ødelegge fremtiden sin! Problemet er at de er veldig gode venner av meg og jeg vil ikke ødelegge vennskapet vårt heller. Hvordan kan jeg hjelpe dem og fremdeles fortsette å være venner med dem, eller er dette umulig?  Bekymret venn.Mann ,18 . Akershus .

Det du kan gjøre er å formulere disse tankene til vennene dine. At du f.eks vil fortsette med vennskapet, men synes det er vanskelig å forholde deg til hasjrøykinga deres. Forsøk å få til en samtale rundt dette. Det er ikke sikkert kameratene dine er helt klar over hvordan du opplever situasjonen. Det er vanskelig å hjelpe noen som ikke vil hjelpes, og et er ikke ditt ansvar at de ødelegger fremtiden, som du skriver. Det er jo heller ikke så uvanlig at ungdom tester ut rusmidler for en periode, og for de fleste dreier dette seg om en fase i ungdomstida. Om du kan være venner med dem selv om de røyker hasj, blir jo opp til deg selv. Du trenger jo ikke være sammen med dem nå de røyker, og kanskje har du andre venner og bekjente som du kan bruke mer tid på? Du er også velkommen til å ringe oss på teefon 08588.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.