Jeg trenger en til å fortelle meg om det valget jeg har gjort er riktig?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

HEI.
Jeg er et voksent barn av en alkoholiker. Pappa er alkoholiker og mamma er den som dekker over, og prøver å¨kontrollere situasjonen. Pappa har drukket i hele mitt liv. Men likevell er det ingen som vet, eller rettere sagt vil vite hvor galt det er fatt. Jeg har også " skjult" problemet, aldri sagt til noen. Jeg har på en måte godtatt at livet er vondt..sånn er det!..helt inntil jeg ble mor selv for 2 år siden. Da fikk jeg så mye angst at jeg bestemte meg for å si at nok er nok! Jeg sa til mine foreldre at jeg ikke ville utsette barna mine for det samme som jeg hadde opplevd. Jeg sa at pappa ikke fikk ha kontakt med barnebarna mer..Nå er det opp til ham å velge, flaska eller oss! Det som er problemet nå er at mamma fortsetter å sy puter under armene hans, og legger til rette for videre drikking. Og i tillegg "presser" hun meg på en måte, til å gjøre det samme. Hun gråter å gir meg skyldfølelse fordi jeg ikke vil komme til dem mer (hun har tilbud om å komme til meg å se bar! na, noe hun gjør hver dag) Nå sliter jeg forferdelig og føler at ALT er min skyld..Har nesten lyst å gi opp og bare begynne å gå på besøk til dem igjen,,men vil innerst inne ikke godta det mer. Orker ikke mer! Jeg trenger en til å fortelle meg om det valget jeg har gjort er riktig?? Er jeg urimelig? Er det håp om at dette kan føre til noe godt? Beklager mitt lange innlegg.
Hilsen kvinne, 33 fra Rogaland

Først av alt: Dette er ikke din skyld. Du ber om åpenhet rundt din fars alkoholproblem, og det er så riktig som det kan være. Hemmelighold hjelper vanligvis bare den som drikker å drikke mer uten at noen sier noe. Valgene du hat tatt er gode fornuftige valg som støttes av fagfeltet. Du er modig og handler riktig. Når dine barn blir større, så fotsett den åpenheten og det motet du viser. Når du snakker med din mor og far om problemet, så er det viktig at du vektlegger dine egne følelser, fortell dem hva din fars alkoholbruk har gjort og gjør med deg. Du gjør det du kan og det kan absolutt føre fram. Ring oss gjerne om du ønsker samtale. Veiledningssenteret for pårørende kan også være til hjelp tlf. 22993490.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.