Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Hvordan skal vi fortelle far at han er alkoholiker?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Min far har et alkoholproblem,det har han hatt i minst 25 år. Han er en ressursterk mann, som har fungert fint i daglige. Alkoholbruken har i det siste økt betraktlig med de negative ting det fører med seg. Jeg har konfrontert han med alkoholproblemene hans før. Min bror har vært mer tilbakeholden. Jeg og min bror har nå bestemt oss for å ta en prat med han. Han innser ikke selv at han er alkoholiker. Så til spørsmålet, hva er den beste måten å forklare at han er alkoholiker. Vet at en alkoholiker må finne ut av det selv, men håper på noen tips.  Mann ,30 år Buskerud.


Det å forklare han at han er alkoholiker, kan føre til at han kommer i "angrep-forsvarsposisjon", og er et dårlig utgangspunkt for en dialog. Dere kan fortelle faren deres hva hans alkoholbruk gjør med dere :bekymringer, engstelse, frustrasjon eller sinne. Forsøk gjerne å være konkret og beskrivende om den atferden , det han gjør eller sier, som gjøre dere bekymret. Dere kan også bestemme hvilke situasjoner dere vil være sammen med faren deres,- f.eks. kun i sammenhenger uten alkohol. Det er også viktig at han er informert om det. Dere kan også ta kontakt med AL-Anon, som er en organisasjon for barn/pårørende av alkoholikere for ytterligere veiledning.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.