Min far har et alkoholproblem,det har han hatt i minst 25 år. Han er en ressursterk mann, som har fungert fint i daglige. Alkoholbruken har i det siste økt betraktlig med de negative ting det fører med seg. Jeg har konfrontert han med alkoholproblemene hans før. Min bror har vært mer tilbakeholden. Jeg og min bror har nå bestemt oss for å ta en prat med han. Han innser ikke selv at han er alkoholiker. Så til spørsmålet, hva er den beste måten å forklare at han er alkoholiker. Vet at en alkoholiker må finne ut av det selv, men håper på noen tips.  Mann ,30 år Buskerud.


Det å forklare han at han er alkoholiker, kan føre til at han kommer i "angrep-forsvarsposisjon", og er et dårlig utgangspunkt for en dialog. Dere kan fortelle faren deres hva hans alkoholbruk gjør med dere :bekymringer, engstelse, frustrasjon eller sinne. Forsøk gjerne å være konkret og beskrivende om den atferden , det han gjør eller sier, som gjøre dere bekymret. Dere kan også bestemme hvilke situasjoner dere vil være sammen med faren deres,- f.eks. kun i sammenhenger uten alkohol. Det er også viktig at han er informert om det. Dere kan også ta kontakt med AL-Anon, som er en organisasjon for barn/pårørende av alkoholikere for ytterligere veiledning.

Legg igjen en kommentar