Hei!! Jeg har noen spørsmål jeg gjerne vil stille på vegne av min mor. Hun er en kvinne på snart 60 og er det man kan kalle en skapdranker. Dette har foregått i 30-35 år. Jeg tror hun bruker alkohol som en medisin mot nerveproblemer. Alkoholen blir aldri drukket i nærvær av andre – ikke engang familie. Den blir gjemt på mange forskjellige steder i huset (vaskekjeller, soverom, kontor, etc etc)I selskap hvor det blir servert alkohol er hun meget måteholden, men ser ofte sitt snitt til å styrtdrikke (i skjul) før hjemreise. Hun tror selvfølgelig ikke vi har skjønt hennes problem, og ettersom hun er en "svak" person tør vi heller ikke konfrontere henne med det, da vi er redd hennes psykiske tilstand kan velte totalt. Min mor er også av den typen som ALDRI oppsøker lege. Antaglig fordi de hadde merket hennes problem. Jeg har en sønn på 9 år som alltid har vært glad i å være på besøk hos sine besteforeldre, men han har blitt mer tilbaketrukket i det siste, så jeg tror han har m! erket lukt og annerledes oppførsel hos sin bestemor. Min far er meget klar over sin kones problem, han har informert øvrig familie om det, men de velger å ikke tro på han. Jeg er rådvill!!!! Hva kan vi gjøre???? Kan jeg kontakte fastlege, for å få de til å sende innkalling, samt at jeg informerer legen i forkant?? Som sagt tror jeg nervene er meget frynsete så jeg tør ikke konfrontere henne i fare for hennes liv og helse. Håper dere kan gi meg noen vink så jeg kan hjelpe min mor ut av alko-helvetet. Tror faktisk vi hadde kommet langt hadde hun bare kunnet innrømme overfor seg selv at hun har et problem. Mvh Skikkelig rådvill Kjønn: Kvinne Alder: 35 Fylke: Buskerud

Vi vil nok anbefale deg å snakke med din mor om dine bekymringer. Forsøk å beskriv for henne hva det er med hennes atferd som gjør deg bekymret ( noe av det du har beskrevet her). Be henne søke hjelp før det er for sent. Forsøk å snakke med din sønn om hva det er som gjør at han ikke vil så mye til mormor mer. Får du noe konkret svar, er det kanskje bra at din mor får vite det? Han må jo uansett skjermes, for barn blir usikre av alkoholikeres skiftende atferd.Og hvor lenge skal du skjerme din mor? Det kan jo være at dere voksne som vet og ikke gjør noe, faktisk bidrar til at din mor får fortsette sitt alkoholmisbruk. Så vær åpen om dette overfor henne, still krav men vær samtidig støttende. Forsøk å få din far med på laget, kanskje kan dere lage en felles strategi på hvordan dere går fram. Du og din far kan kontakte Veiledningssenteret for pårørende til rusmisbrukere på telefon 22993400, eller Al-Anon, som er en hjelpeorganisasjon for de som berørt av en annens alkoholmisbruk.De har telefon 51660000.

Legg igjen en kommentar