Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

3 historier om venner

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

1. venninden min drikker litt. jeg må bare spørre . drikker hun mye, er hun sett på som alkoholliker? ? hun drikker vær gang det er helg, sånn vær fredag, lørdag, og når det er tid ellers. hun sier hun drikker når hun er depprimert,når hun er glad, og at hun tenker på og bli full, ; jeg vil drekk meg shitings, kan hun finne på og si på en vanlig værdag. hun gleder seg til helga, for og dra ut på fylla . men noen ganger så sier hun at hun skal drikke seg full og så gjør hun det ikke læll det er som hun blir GLAD vist vi sier at hun drikker for mye . som om det er positift og være alkoholliker?
2.men det jeg ikke skjønner er at jeg vet om noen andre , som går på skolen min . som drikker i ukene dagene, og kommer ikke på skolen pga at de er bakrus fra dagen før. og de drikker hele tiden i helgene .
3. så er det bestekompisen min, han drikker litt mye. han drikker vær dag, og i fjor drakk han i uke dagene, og skulka timene for og dra og drikke. han drikker vær dag nå også, og når han er depprimert og når han er glad. han brukte alle pengene sine på øl i fjor, og det var det som skjedde vær gang han fikk penger. han er nå ute av skolen, droppet ut. henger bare i byen og spilelr i band, og drikker på band øvingene!. går det under som alkoholiker? det er 3 historirer 😛 Jente 16 år fra Sør-Trøndelag

 1.Er hun som deg 16 år ,så må det sies at hun drikker mye. Det er ikke uvanlig at ungdom snakker høyt om det å drikke mye, og skryte av dette. Det er likevel ,som du selv sier ,ikke alltid tilfelle at det er slik i virkeligheten. Søker du rus når du er nedfor og deprimert ,så forsterker dette ofte de følelsene du allerede har . Synes du skal være åpen med henne om dine bekymringer og hva hennes drikking og samtaler rundt dette gjør med deg.

 2.Som sagt, alt som blir fortalt rundt alkohol og bruken av dette i visse miljøer, har ikke alltid rot i virkeligheten. Er det tilfelle at noen drikker så mye som du sier ,ja så er nok disse i faresonen. Da bør kanskje noen varsles om dette miljøet for at de skal få hjelp.

 3. Bestekompisen din innser kanskje ikke nå at han har et problem eller er i faresonen , men vil nok etter hvert få problem med å takle hverdagen om han drikker så mye som han gjør. Legger ved noen linker som kan være ok å se på. Du må bare ringe oss om du vil prate om dette.

Linker :Alkohol  Avhengighet

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.