Jeg er en kvinne som er gift med en mann på 59 år som har et stort alkoholproblem.Han har vært innlagt på sykehus hvor han fikk kniven på strupen med beskjed om hvis han ikke slutter nå så har han bare uker eller måneder igjen å leve.Han tror hele tiden at han skal klare dette selv,og nekter å la seg legge inn på institusjon.Det er forferdelig å se en mann ødelegge se selv totalt.Hva kan jeg gjøre for å få han til å forstå at han trenger hjelp .

Han kan ikke tvinges til behandling med mindre han er til alvorlig fare for seg selv eller andre.Samtidig er det svært vanskelig å "behandle seg selv" som rusavhengig. Vi anbefaler deg til å snakke med behandlere for råd og hjelp. Du kan snakke med mannen din , fortelle ham hva drikkingen hans gjør med deg. Vær helt klar på dine følelser i forhold til hans misbruk. Bruk de hjelpeinstanser dere har kontakt med. Ring gjerne oss 08588 og/eller Veiledningssenteret for pårørende 22993490 for mer veiledning. Han kan også ringe oss helt anonymt.

Legg igjen en kommentar