Xanor og røyking av heroin

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har røyket heroin jevnlig i ca halvannet år. Jeg går som regel tre dager mellom hver gang jeg røyker, ikke fordi jeg vil men fordi jeg er livredd for å bli sjuk igjen(har vært sjuk 4 ganger da jeg røyket det et par uker i strekk). Jeg lurer på hva røykingen gjør med kroppen min, særlig hals og lunger. Jeg får Xanor på resept pga av panikkangst, som jeg har slitt med i flere år. Påvirker disse stoffene hverandre? i såfall, hvordan? flott at dere har denne linjen for alle som trenger svar men ikke tør henvende seg til leger o.l….
Kvinne, 23 fra Østfold

Røyking av heroin vil påvirke hals og lunger.  Det er registrert tilfeller av astma og lungebetennelse pga. dette. I tillegg har røyking av heroin ført til hjernesykdommen leukoencefalopati. Denne sykdommen fører til at en får svampaktige, porøse deler i hjernen som fører til dårligere koordinasjon og kroppskkontroll. Årsaken er trolig avgasser fra oppvarmet heroin (tillegsstoffer i stoffet fra produksjonen). Disse avgassene får en bare i seg når man røyker det.

Xanor og heroin vil påvirke hverandre, ja. Xanor er et stoff som vil være med på å forsterke heroinrusen. Blanding av disse stoffene er ikke uvanlig blant heroinmisbrukere pga dette. Blandingen øker faren for overdose, og det fører til at en mister kontrollen over sine egne handlinger. Både heroin og Xanor er sterkt avhengighetsskapende i seg selv, og i kombinasjon enda mer potente og avhengighetsskapende.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.