Typen min har et alkoholproblem

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei. Jeg er en 18år gammel jente. jeg bor med typen min på 23år som har et alkoholproblem. han drikker når han føler for det og driter i hva alle andre sier. hva kan jeg gjøre? nytter ikke snakke med ham, og hvis noen andre skulle gjøre det vil jeg ikke han skal vite det er jeg som roper om hjelp. Han går også på aa-møter pga promillekjøringer. han drikker like gjerne i bilen når jeg kjører som på morgenen i helgene og rett etter jobb.
Kvinne, 18 fra Rogaland

Vi mener at dere bør bli enige om hva slags forhold han skal ha til alkohol. Kanskje dere burde sette dere ned og bli enige om visse regler som skal følges. Hvis det er slik at han ikke vil være med på det, og heller ikke vil ta imot mer hjelp, da kan det hende at det beste er å ikke ha noe forhold til ham. Dette blir til syvende og sist din avgjørelse.

Det høres ut som din kjæreste har behov for mer hjelp enn det han får i AA. Kanskje dette ikke er det rette stedet for ham å gå, eller kanskje han trenger noe mer i tillegg. For å få en henvisning til behandling kan han snakke med sin fastlege. Men da må han jo be om det selv. Dere kan også ringe Fritt Sykehusvalg og få informasjon om ulike tilbud. Nummeret dit er 800 41 004 (8-15 man.-fre.)

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.