Hei, har vært tungt deprimert og drukket lenge, er sliten, hvem kan hjelpe meg?
Mann, 42 fra Oslo

Hvis du ønsker behandling innenfor helsetjenesten er det to måter å gjøre det på. Dene ene er å snakke med en ruskonsulent i hjemkommunen din. Ruskonsulenten kan hjelpe deg å finne et paaende tiltak og søke deg inn via sosialtjenesten. Den andre måten er å bruke fastlegen din. Du bestiller en time og forteller hvordan det henger sammen, og legen vil henvise deg videre. Uansett vil det være nyttig for deg om du – sammen med legen eller ruskonsulenten – går inn på www.frittsykehusvalg.no og orienterer dere om dine rettigheter, muligheter, om ventetider osv. Du kan også be om henvisning til Blå Kors i Oslo som har både individuelle samtaler og grupper for personer i din situasjon.

Hvis du ikke ønsker behandling i helsetjenesten, eller ønsker å kombinere dette med noe annet – kan du også kontakte AA i Oslo. De har en rekke møter over hele byen på de fleste dager. Her vil man møte folk i  samme situasjon, og mange får god hjelp gjennom AA. Vi legger ved en møteliste for AA som du kan kikke på (bla ned til Oslo på lista).

Legg igjen en kommentar