Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Senvirkninger etter hasjbruk

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har vært ganske av og på med hasjrøyking, noen få ganger piller og pulver, en del alkohol hvis jeg ikke har kunnet få hasj..  etter at det tok litt over meg på en måte, jeg merka plutselig at det hadde gått over 6måneder og jeg røyka hasj hver dag, ( før det brukte jeg det rundt 1 år uten problemer ) så nå har jeg vært ren i 5 måneder, jeg merker jeg klarer å si nei enkelt og har ikke problemer med å lukte hasj, problemet er bare at jeg 24 timer i døgnet bare tenker på hasj, og å være fjern. er det normalt at jeg skal slite med det her så lenge etter at jeg har slutta? . føler meg nesten avhengi men jeg klarer jo å si nei, det er bare i huet. men plager meg en del. kommer det til å gå over snart?
Kvinne, 16 fra Oslo

Det er store individuelle forskjeller på hvor lenge og i hvor stor grad en blir plaget av senvirkningene etter hasjbruk. Mange kan ha ettervirkninger i flere måneder etterpå, fordi hjernen din husker dette og har blitt preget av røyking. Disse tankene bør avta med tiden. Men det er en del ting som kan være med å opprettholde lysten på hasj og tankene på det. F.eks hvis man er sammen med folk som røyker, er i samme rom som dem, snakker med dem, ser hasj, er i nærheten av det. Alt dette er ting som forsterker tankene om hasj, og lysten på å bruke. Det virker nemlig i ditt brev som du har en del omgang med folk som røyker og kanskje får tilbud om å røyke det. Hvis du ikke har kontakt med folk som røyker trenger du ikke si nei, for tilbudet er ikke der. For selv om du enkelt kan si nei og også lukte hasj uten å røyke det, så blir du allikevel påvirket av dette, og det er med å opprettholde lysten. Her kan det være lurt å ta et tydelig standpunkt og så formidle det til de som røyker.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.