Anonym spørreundersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Anonym undersøkelse

Svar på spørsmål om din rusmiddelbruk, og bli med på å forme fremtidens rusmiddelpolitikk!

Problem med å regulere alkoholintak

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei, jeg har gradvis oppdaget att jeg har ett alkoholproblem. Jeg drikker ikke så ofte, maks en gang i uka, men oftest sjeldnere.Problemet mit er att jeg ikke klarer å regulere alkoholinntaket nor jeg først drikker, som regel hyller jeg innpå til jeg ikke husker mere. Dette bekymrer meg og har blit mere regelen en unntaket.Jeg ser også att dette påvirker veldig mine nermeste og omgivelsene rundt meg,de har problemer med min alkohol bruk.Jeg har kommet til att enste løsning er å kutte alkohol helt ut, men hvordan skall jeg gjøre det og ikke bare si det?
Mann, 37 fra Akershus

Handling krever villighet til å gjøre noe med det en tenker. Å fortelle til dine nærmeste at du har innsett ditt problem med alkohol, og at du ønsker å gjøre noe med det, kan være en god begynnelse på veien. Det å være åpen om ditt problem kan gi andre rundt deg en større forståelse, bevissthet rundt problematikken og et ønske om å støtte deg i valget om å ikke drikke. Det kan føre til at det blir lettere for deg og takke nei til alkohol når du blir tilbudt det. Ofte kan det være lurt å forberede seg på, og ta en bestemmelse i forkant av hva for eks. kvelden skal inneholde, da med tanke på en kveld uten alkohol. Er det vanskelig for deg å være sammen med andre når de drikker, er det ofte en god ide og skjerme seg selv fra slike type steder, ev. relasjoner. Det finnes en selvhjelpsgruppe som heter anonyme alkoholikere, AA, som mange opplever veldig positivt med tanke på støtte, veiledning, råd etc. Her er en møteliste for AA, bla deg ned til Akershus. Hvis du vil ha hjelp av helsetjenesten til å slutte og drikke er det to måter å gjøre det på. Den ene er å snakke med en ruskonsulent i hjemkommunen din, som du kommer i kontakt med via sosialtjenesten. Det andre er å snakke med fastlegen din. Begge disse kan henvise deg videre til behandling. Hvis du har en god relasjon med legen din, kan du ev. be legen om Antabus som kan være til hjelp i vanskelige situasjoner. Du kan søke på, og lese om, Antabus på https://www.felleskatalogen.no/ 

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.