Jeg har et par spørsmål jeg håper dere vil svare på. Flott at det er "ingen pekefingre, bare svar
på det du lurer på!"

1) Hva er sannsyneligheten for å dø av kokain?

2) Kan dere fortelle meg om poppers? Det homsedopet… Har prøvd og lyst å prøve igjen og leser at
det ikke er veldig skadelig.

Kvinne 19 år

1) De kroppslige virkningene av kokain kan være livstruende, med høy puls, høyt blodtrykk, hjerterytmeforstyrrelser, hjerteinfarkt og hjerneblødning. Sannsynligheten for dette er det imidlertid vanskelig å uttale seg om. Her vil mange faktorer spille inn, som f.eks. medfødte svakheter og den generelle helsetilstanden.

2) Poppers er kallenavnet på stoffgruppen alkylnitritter. Det dreier seg om lettflyktige væsker, som ved inhalasjon gjør at blodårene utvider seg. Dette medfører økt blodgjennomstrømming i hjernen, noe som kan oppleves som et ”rush” eller ”kick”. Vanlige bivirkninger er blodtrykksfall, økt hjerterytme/puls, kvalme, svimmelhet og hodepine.

Legg igjen en kommentar