HEI. HAR BRUKT STERKE MEDISINER I CA.11 ÅR. HVILKE MULIGHETER HAR JEG TIL Å KOMME INN UNDER :LAR-PROSJEKTET:?HAR BLIT AHENGIG DA JEG HAR BRUKT STERKE MEDISINER I SÅ MANGE ÅR. HVA SKAL TIL FOR AT JEG KAN FÅ BEHANDLING VIA LAR? TRENGER HJELP, ORKER SNART IKKE MER
Kvinne, 42 fra Vest-Agder

Du sier ikke noe om hva slags medisiner du bruker, men hvis du vil søke behandling i LAR forutsetter dette at det er opiater du er avhengig av. Hvis du vil søke, er det to måter å gjøre det på. Den ene går via fastlegen. Da bestiller du en time på vanlig måte og forteller legen om problemet, og han/hun vil søke LAR for deg. Den andre går via ruskonsulenten på hjemstedet ditt (kommunen din). Ruskonsulenten vil da søke deg inn via sosialtjenesten. Den siste av disse måtene er anbefalt av LAR selv, for ruskonsulentene er mer vant til denne typen saker enn fastlegene. Uansett hvor du søker vil søknaden din leveres videre til et inntaksteam i LAR som tar stilling til om du har rett til legemiddelassistert rehabilitering.

Legg igjen en kommentar