Hei. Jeg bruker sprøyter hver dag. Ruser meg på amf., klarer ikke nyktre selv. Har ikke penger til behandling. Hvor skal jeg hendvende meg for hjelp?
Mann, 30 fra Oslo

Hvis du ønsker behandling/innleggelse trenger du først og fremst en henvisning fra din fastlege eller fra en ruskonsulent på sosialkontoret i din hjemkommune. Hvis de finner at du er hjelpetrengende, vil du bli henvist videre til et behandlingssted. Dette vil ikke koste deg personlig noe økonomisk. Hvis du ønsker avrusing kan du kontakte Storgata 36 eller www.p22.no, det er avrusingssteder hvor du ikke trenger henvisning. Det vil heller ikke koste deg noe. Hvis du ikke ønsker behandling innen helsetjenesten, kan du oppsøke en selvhjelpsgruppe, som f.eks. NA. De arrangerer møter over hele byen de fleste dager i uka. Her er en møteliste for Oslo. Det koster ingen ting å gå på NA-møter. Man trenger heller ikke være rusfri for å gå på NA-møter, men det er forventat at man har et ønske om å bli rusfri.

Legg igjen en kommentar