Blå valium og abstinenser

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hvis man er avhengig av blå valium, men ønsker å slutte. Hva kan man da gjøre for å gjøre denne prossesen lettere? Hvor Lang tid tar det før man slutter å merke abstinensene og lysten på valium igjen? Mann, 30 fra Vest Agder

Ønsker man å slutte med benzodiazepiner, i ditt tilfelle blå valium, vil det å trappe ned på tablettene gjøre prosessen lettere. Et lurt tips er å gjøre dettte i samråd med lege. Du skriver ingenting om mengde blå valium du spiser, dette vil ha noe å si for hvor lang nedtrappingstid du ev. bør ha, og abstinensens varighet. Abstinenser for benzodiaszepiner varer normalt fra 1-2 mnd. og har ofte form av stress, angst, uro, skjelving og kramper. Har du hatt angst eller depresjoner i forkant av pillemisbruket, vil du nok i abstinesperioden oppleve at dette blir forsterket, i noen tilfeller også værre enn det var i utgangspunktet før du begynte å ta piller. I slike tilfeller kan det også være lurt å kontakte lege. I forhold til lysten på valium når den går over, er det veldig individuelt. I noen tilfeller kanskje aldri.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.