Hvis man er avhengig av blå valium, men ønsker å slutte. Hva kan man da gjøre for å gjøre denne prossesen lettere? Hvor Lang tid tar det før man slutter å merke abstinensene og lysten på valium igjen? Mann, 30 fra Vest Agder

Ønsker man å slutte med benzodiazepiner, i ditt tilfelle blå valium, vil det å trappe ned på tablettene gjøre prosessen lettere. Et lurt tips er å gjøre dettte i samråd med lege. Du skriver ingenting om mengde blå valium du spiser, dette vil ha noe å si for hvor lang nedtrappingstid du ev. bør ha, og abstinensens varighet. Abstinenser for benzodiaszepiner varer normalt fra 1-2 mnd. og har ofte form av stress, angst, uro, skjelving og kramper. Har du hatt angst eller depresjoner i forkant av pillemisbruket, vil du nok i abstinesperioden oppleve at dette blir forsterket, i noen tilfeller også værre enn det var i utgangspunktet før du begynte å ta piller. I slike tilfeller kan det også være lurt å kontakte lege. I forhold til lysten på valium når den går over, er det veldig individuelt. I noen tilfeller kanskje aldri.

Legg igjen en kommentar