Påvisning av THC i blodet

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg lurer på hvordan det er med påvisning av THC i blod etter at man har røyket? Jeg var nettopp på festival der vi bodde med noen perifere venner som røykte hele tiden, og de tilbød meg ofte joint. De rullet med tørkede, grønne blader. I tillegg til passiv røyking var jeg kanskje med på 4 gruppejointer i løpet av 8 dager. Saken er at nå skal jeg ta en utfyllende blodprøve fordi min søster har fått påvist blodpropp, og legen skal sjekke om jeg har anlegg. Har allerede tatt en test før jeg dro på festival, og trodde det var nok. Vil en omfattende blodprøve påvise THC etter 4 dager, når jeg aldri har røykt tidligere i livet? Hva vil skje med legejournalen min, og hvor konfidensielt blir det?
Jente , 19 år fra Hordaland.

THC (det viktigste virkestoffet i hasj) kan vanligvis påvises i blodet inntil om lag et halvt døgn etter inntak av en vanlig rusdose. Etter langvarig bruk kan i enkelte tilfeller THC påvises i blod i opptil to døgn etter siste inntak. Hvis det har gått 4 dager siden du sist brukte hasj, behøver du altså ikke å bekymre deg. Det er dessuten slik at man ikke vil oppdage THC i en blodprøve uten at man leter spesielt etter dette stoffet.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.