Kyssesyke og hasjrøyking

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg har testet positivt på mononukleose (kyssesyken). Siden jeg skal unngå all form for alkohol, så lurer jeg på  om jeg røyker litt hasj i stedet… Spørsmålet er altså, kan hasj forverre tilstanden? Selvfølgelig er det ikke direkte sunt å trekke røyk ned i en betent hals, eller en frisk en for den saks skyld.
Gutt, 18 år fra Vestfold.

Mononukleose (kyssesyke) fører til leverbetennelse i omtrent 90 % av tilfellene, og siden alkohol nedbrytes i leveren, anbefaler man avhold så lenge leveren er berørt av sykdommen (opptil 3 måneder). Det er imidlertid ikke kun alkohol som brytes ned i leveren, men også mange andre rusmidler og legemidler. Det er derfor flere stoffer man bør unngå mens man er syk. Spesielt advares det mot legemiddelet paracetamol, som bl.a. finnes i Paracet.

THC (det viktigste virkestoffet i hasj) brytes også ned i leveren, og det kan derfor være lurt å unngå inntakt av dette stoffet, selv om det ikke vil påvirke leveren i like stor grad som f.eks. alkohol. Det har dessuten blitt antydet at røyking av cannabis svekker immunforsvaret, selv om forskningen ikke har klart å gi noe entydig svar på dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.