Hei,
Strever med alkohol. Har drukket jevnt og trutt siden jeg ble tenåring, var ofte på flatfylla som fjortis. Har aldri hatt evnen til å drikke spesielt kontrollert, men de siste åra har det vært roligere, en flaske vin i ny og ne, gjerne etter at kona og ungene har lagt seg. Dette har jeg gjort i skjul for kona. Har blitt fersket et par ganger og det har jo blitt skikkelige oppvaskmøter, jeg har lovet bot og bedring, men etter et par måneder hvor alt går bra så finner jeg frem flaskene igjen… Drikker meg aldri skikkelig full mer, har jo unger så det vil jeg ikke. Men uansett, jeg må slutte og jeg må slutte helt. Er redd at om jeg ikke gjør dette kan det fort bli slutt med min tålmodige kone. Er litt redd jeg ikke klarer det på egen hånd og tror vel kanskje det kan bli litt lettere om jeg forteller om min situasjon til venner og kjente sånn at jeg unngår å få en pils eller et glass vin om vi drar på besøk. Ser vel egentlig ikke på meg  selv som alkis, men må være ærlig og innrømme at jeg har et alkoholproblem. Har dere gode råd? Mann, 36. Sør-Trøndelag.

Slik du beskriver dette, høres det ut som du har god innsikt i situasjonen din. Støtter deg på å fortelle om problemet til dine venner hvis du føler at du vil få støtte derfra. Åpenhet omkring dette er positivt. Du kan kontakte din fastlege , og sammen kan dere evt. finne ut hva som er den beste hjelpen for  deg. Rusbehandling er en del av spesialisthelsetjenesten, derfor trenger du henvisning fra din fastlege.  Du kan også kontakte Frittsykehusvalg på 80041004 , eller gå
inn på  www.frittsykehusvalg.no  og lese om de forskjellige rustiltak som befinner seg der du bor.

Legg igjen en kommentar