Jeg har angst og depresjon og trenger hjelp.

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Jeg rusa meg ganske mye når jeg var yngre. mest speed (til hverdags), i en periode på litt over to år) og en del piller og kokain. jeg slutta på egenhånd for to-tre årsiden. jeg har fortsatt tilbakefall en til to ganger i halvåret ca. selv om jeg føler at jeg på mange måter har kommet meg ganske bra, er det perioder hvor jeg sliter veldig psykisk (angst, depresjoner osv). Dessuten er jeg fremdeles i de samme miljøene og de enkle løsningene svirrer under nesa mi rett som det er. Jeg har ofte tenkt at det kanskje hadde vært bra for meg å ha noen å prate med, men jeg har aldri turt å  oppsøke profesjonell hjelp da jeg er redd for at dette kan få konsekvenser for meg. Særlig siden jeg fremdeles bruker ulovlige stoffer innimellom. Pluss at jeg harrøyka hasj hver dag i sju år snart og egentlig ikke har noe særlig planer om å slutte med det.  Hvor mye kan man egentlig si til legen sin før han har rett til å bryte taushetsplikten sin? Jeg har ikke råd til å betale noenting og da må jeg vel gå gjennom fastlegen min for å bli henvist videre? Hvem kan lese i journalen min? (politiet??). Kvinne, 21. Oslo
.

Det høres ut som du har fått ganske normale reaksjoner etter en tids speedbruk.Når du sliter med angst og depresjoner er det nok lurt å søke profesjonell help.Via din fastlege kan du få henvisning til f.eks.Distrikspsykiatrisk senter (DPS) der du bor. Du kan trygt snakke med legen din om ditt rusproblem, for legen har taushetsplikt og er vandt til å behandle mennesker med rus- og psykiske lidelser. Du har pasientrettigheter på lik linje med mennesker med andre typer lidelser. Angående betaling for denne typen tjenester er det slik at du betaler et egenadelsebeløp, og staten betaler resten En slik egenandel er på ca 250-300 kroner pr. time. Når du har betalt over grensen på egenadel (ca 1800 kroner) får du timene utover dette gratis. Når det gjelder hvem som kan lese din journal, er det ingen andre enn legen din/behandlingspersonellet som skal det.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.  

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord.