Hvordan kan jeg hjelpe min bror?

Dette svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lov- og regelverk kan ha skjedd siden publisering.

Hei ! Lurte bare på om noen hade noen råd til meg :har en bror som er 19  som eg har jobbet meg nesten hjel for og opfostre prøver og jøre så godt eg kan og virker som det går veldig bra okså, han har bra karaterer på skolen bra sosialt netværk. veldig snill og grei. I det siste har han virka lit rar og fraværende så eg begynte og høre med vennene hans om di viste om noe hvar galt. Da eg fikk høre at han brukte hasj og har tydeligvis jort dette en stund fikk eg helt panik hva annet driver han med, tenker jo det værste med en gang. Klarer liksom ikke og slå fra meg tanken på og nesten kidnape han dra han langt ut på vidda og la han bli der. han er 19 år og burde jo være over den værste puperterten. Selv har eg hat veldig mange venner som driver med hasj og alle sier at di ikke misbruker det di blir ikke avhengige. men sannheten er at alle samens bruker det oftere og oftere plus at veldig mange av di har got over til sterkere stofer. Di har blir mere sånne "hei og hadde" når eg møter di på butikken. Har sett veldig masse av det livet og vet at mennesker er stort set like. Derfor gjør det meg extra redd når eg fikk høre dette. Har noen noe gode råd er eg villig til og jøre hva som helst. har ingen promlemer med og sette himmel og jord i bevegelse heller for og få det til. ps:har dyseleksi så skrivinga mi er nok ikke den beste. Mann, 28.Telemark.


Det første du bør gjøre er å snakke med broren din om hva du opplever og tenker om det at han har blitt mer fraværende den siste tiden. Og kanskje få ham selv til å si noe om hva dette kan skyldes.  Du  bør være åpen på at du har snakket med hans venner fordi du er bekymret , for ellers vil han kanskje føle at du går bak ryggen hans.Åpenhet, tillit og en god dialog ,uten å moralisere, er et godt grunnlag for å komme nærmere hverandre og videre i denne prosessen. Dersom du har god kunnskap om hasj, kan han ikke lure og manipulere deg,- du vet hva du
snakker om. Du kan lese om hasj HER. Dersom det er slik at du har et slags foreldreansvar og forsørger ham, bør du kunne stille krav til ham om at han følger opp skole og andre forpliktelser som før. Så er det det at er 19 år og myndig, og har rett til å foreta egne valg. Fantastisk at han har en bror som deg som stiller opp og bryr seg! Men noen ganger må vi bare akseptere at de vi er glade i tar valg vi ikke ville ha gjort selv.  Og du er hjertelig velkommen til å ringe oss på
08588 dersom du har behov for noen å snakke med omkring dette.

Var du fornøyd med svaret? Gi oss tilbakemelding her!

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

Send inn spørsmål

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.

fant du ikke det du lette etter?

Personlig kodeord Finn tilbake til ditt spørsmål ved å lage et kodeord du senere kan søke med. NB! RUSinfo er en anonym tjeneste. Unngå å oppgi personopplysninger i ditt kodeord. Du får svar så fort som mulig, innen en uke.
NB! Dersom ditt spørsmål gjelder vanlig bruk av medisiner, må vi dessverre be deg ta opp dette med lege eller annet helsepersonell. Det blir en type rådgivning vi ikke kan gi.